Gifts…..

 

Image

We gaan aan het einde van deze week het KidsCompas presenteren tijdens een internationaal congres. Een hele eer om hier vertegenwoordigd te zijn.  Ben dan ook de laatste dagen druk bezig om mijn presentatie in het Engels te vertalen.

Soms klinken woorden in een andere taal zo anders dat ze ook andere beelden en associaties oproepen. Het woord “Talent” wordt dan bijvoorbeeld in het Engels “Gift”.  Ja ….en als je dan verder aan de slag gaat……

Every child is talented of every child is gifted. Every child has it’s own gifts. Dit klinkt zo mooi, hier word ik zo blij van. Het roept het beeld op dat ieder kind zijn eigen gaven / eigen cadeautjes heeft. Ieder kind komt op deze wereld met zijn eigen cadeautjes. Deze heeft hij al bij zich.

Ouders zien dit vaak heel goed als hun kind geboren is. Hun kind is het meest mooie, geweldig en fantastische kind dat ooit geboren is. Er wordt dan ook geen enkel vergelijk met andere kinderen gemaakt. Er is alle aandacht voor het kind zoals deze (van nature) is. Er wordt met nieuwsgierigheid en verwondering naar gekeken en geluisterd. De trots straalt van de ouders en vaak ook van de grootouders af.

Hoe gaan kinderen met hun gifts / cadeautjes om ?

Het leuke is dat kinderen met deze gifts niet anders omgaan dan met andere cadeautjes. Ze willen ze laten zien, het zijn hun aangeboren talenten. Ze vragen er aandacht voor en als je even geen tijd hebt gaan ze net zo lang door tot dat je er wel tijd voor maakt om samen naar hun cadeau (talent) te kijken.

Als we het talent van een kind niet zien,  kan het zijn dat we wel de ineffectieve vorm zien (de manier waarop een kind zijn talent op een overdreven manier inzet zodat het negatief overkomt). Het zou mooi zijn als we zouden realiseren dat er een talent / gift verborgen zit onder dit gedrag.

Het KidsCompas maakt deze cadeautjes oftewel gifts oftewel talenten van kinderen zichtbaar. Zowel de cadeaus die we al eens gezien hebben als degene die we nog niet uitgepakt hebben.

De vraag is: wat doen wij als volwassen met deze cadeautjes? Gaan we er naar op zoek, komen we ze per ongeluk tegen of zien we ze over het hoofd?

Ik ben benieuwd welke cadeautjes of talenten jij bij jouw kind ziet.

Ik vind het geweldig als je deze via mijn blog of op onze Facebook pagina met ons wilt delen.

 

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s